VARNING FÖR FALSKA SHAMANER

Det finns vissa män som kallar sig healers och/eller shamaner och utnyttjar sina patienter sexuellt. De vidhåller alltid att sexuell healing är en traditionell beståndsdel i shamansk praktik i deras ursprungskultur.

Det är inte sant. Det finns inga traditionella shamanska kulturer där sexuella inslag är tillåtna. Tvärtom är det mycket viktigt för både shaman och patient att avhålla sig från sex före, under och efter botande.

 

  SHAMANSK TRUMRESEKURS

 

Kurs i Uppsala lördag den 1 oktober mellan kl. 11 och 17. Vi kommer att hålla till på Valegården, Alsikegatan 6. Lokalen ligger nära tågstationen i Uppsala.

 

Kursen är för alla er som är intresserade av shamansk och nyshamansk teori och praktik. Under kursen kommer vi att tala om vad shamanism betyder i olika kulturer, dess historik och nuvarande betydelse samt skillnaden mellan traditionell och nyshamansk tillämpning och ideologi. Men mest koncentrerar vi oss på praktiken, i det här fallet att komma i trans genom den (ny)shamanska tekniken: trummans rytmiska slag.

 

Trumresor används för att bota både sig själv och andra. Det går aldrig att veta vilken upplevelse man får av en trumresa. Vår övertygelse är trots allt att man får den upplevelse man behöver.

 

Kostnaden är 600 kr/person. Tag med liggunderlag, ev. lätt täcke och ögonskydd (man ser bäst i mörker). Gärna också trumma och/eller skallra (om ni vill komma in i rytmen).

 

Ät endast ett lätt mål, gärna vegetariskt, innan kursen. Det finns fika att köpa till självkostnadspris.

Före och efter trumkursen finns möjlighet att få indiansk/shamansk healing av Mingo Jempekat. Pris 400 kr./ 35-45 min.

 

För anmälan sätt in 200:- i anmälningsavgift på konto PG 305084-6 "Shamantrumma" och skicka ett mail om ditt deltagande före 26/9. För mer information kontakta: marie@shamantrumma.se .Tfn: 070-433 40 56.

 

Om ni är en grupp och inte har möjlighet att komma på den här kursen är ni välkomna att kontakta oss om ni är intresserade av att ha en trumkurs och/eller föredrag om shamanism, där ni bor eller hos oss. Vi gör också individuella trumresor och shamansk healing för att lindra depressioner, energilöshet och trötthetssyndrom. Om du enbart vill ha healing, ring till Mingo 0760-914765. Han kan ta emot dig både i Stockholm och i Uppsala.

 

 

 

 

Vi finns på Harmoniexpo i Solnahallen 28-29  oktober, se http://www.harmoniexpo.com. Där kan du prova på en trumresa för att se om det är något för dig. Där utför Mingo shamansk healing och vi säljer traditionella smycken och örter från shuarindianerna i Amazonas. 

        

 Hjälp oss att bevara regnskogen i Amazonas!  

1993 köpte vi 30 hektar orörd djungel på gränsen mellan Peru och Ecuador för att rädda åtminstone en bit av den ursprungliga djungeln med dess mångfald av växter, djur och insekter. Landområdet har två laguner och strand vid floden Morona (en biflod till Amazonasfloden). Där hänger lianer och orkidéer i träden, aporna tjattrar och sköldpaddor och kajmaner vilar på stränderna. Tyvärr har vi inte resurser att bevaka området, vilket har lett till att meztiser har trängt in för att jaga, fiska, skövla sköldpaggsägg och odla. Genom att stödja vår ideella förening Shamantrumma så hjälper ni till att bevara en av de sista delarna av jungfrulig regnskog i Ecuador och gör att vi kan anställa en vakt som kan bevaka området och mota bort ovälkommna besökare. Som ideell förening vill vi också köpa upp mera mark i ecuadorianska Amazonas för att på så sätt skydda naturen mot exploatering.

Om du vill hjälpa oss att bevara djungel och traditionell kultur hos shuarindianerna i Amazonas så är du välkommen att stödja oss. Shamantrummas plusgironummer. är 305084-6. Märk inbetalningen "shuar".

Vi arrangerar gruppresor till Ecuadorianska Amazonas där du får uppleva traditionella aktiviteter som jakt, fiske och insamling av vilda växter och får lyssna på föredrag om shuarkulturen. Du bor på traditionellt shuarsätt och får möjlighet att delta i schamansessioner och inta örtmediciner med lokala schamaner.

Om du är intresserad av att följa med på en äventyrlig resa till shuarindianerna så kontakta oss på marie@shamantrumma.se. Vistelsen inkluderar besök hos traditionella shamaner där vi bl.a. deltar i shamanska ceremonier.